Fotografiereis Andalusië Spanje 6 t/m 13 mei 2018

NB door op een foto te klikken verschijnt deze groter en kan er met de pijltoetsen door de betreffende reeks gebladerd worden.

Torcal de Antequera is een natuurreservaat in de gemeente Antequera in de Spaanse autonome gemeenschap Andalusië. Het ligt vlak bij de A-45. Het park bestaat sinds 1929 en heeft een grootte van 1171 hectare. Het is vooral bekend vanwege rotsen uit de karstperiode die door erosie in opvallende vormen gemodelleerd zijn.

De Río Tinto (Spaans voor rode rivier) is een rivier in Zuidwest-Spanje. De rivier begint in de Sierra Morena van Andalusië en stroomt over een lengte van 100 kilometer naar de Golf van Cádiz, waar ze nabij de stad Huelva in deze zee uitmondt.

Flysch is een opeenvolging van sedimentair gesteente die gevormd wordt in diep-mariene voorlandbekkens aan de rand van een zich vormend gebergte. Het wordt daarom een syn-orogeen sediment genoemd. Flysch wordt gevormd in een vroeg stadium van de ontwikkeling van het voorlandbekken. Als het gebergte verder ontwikkelt zal het bekken opgevuld raken en zal de flysch overdekt worden met jongere molasse.

Waterval vlakbij Algeciras

Oerbos

Bloemen/planten

Wild/dieren