Fotoreis naar IJsland 28 juni t/m 4 juli 2017

Voor het eerst ga ik naar het Noorden van Europa op vakantie. Het is een fotografiereis met Mariska Vegter Fotografie. Hoewel ik wel op zie tegen de “kou”, staat IJsland al jaren op mijn wensenlijstje.

Ik zal proberen elke dag wat op mijn blog te vertellen over wat we meemaken.

Dit is het programma:
Dag 1:
We reizen gezamelijk naar Reykjavik. Na aankomst (15:00) reizen we door naar de mooie Snaefellsnes Peninsula waar we zullen overnachten in Grundafjordur. Onderweg zullen we verschillende stops maken voor fotografie.
Dag 2:
We blijven een dagje fotograferen op de Snaefellsnes Peninsula. De ruige kust bij Arnastapi, Londrangar, Hellnar en de bijzondere berg Kirkjufell met zn watervallen en een walvisexcursie staan o.a op het programma.
Dag 3:
We reizen van Grundafjordur naar Geysir. Fotograferen van o.a de westkust van de Snaefellsnes Peninsula, Öxarárfoss, de Strokkur geiser, bruarfoss en Gullfoss.
Dag 4:
We reizen van Geysir door het mooie Landmannalaugar naar Vik. Landmannalaugar is een aantal maanden per jaar toegankelijk en geeft dan zijn schatten prijs. Prachtige kleurrijke vulkanen, maanlandschappen, en meren zullen ons onderwerp zijn. In de avond komen we aan bij Vik waar we de papegaaiduikers zullen fotograferen bij Dyrholeay.
Dag 5:
Vandaag reizen we van Vik via de zuidkust naar Reykjavik. We fotograferen o.a Reynisdrangar, Skogafoss, Seljalandsfoss, IJslandse paarden, Zuidkust en geothermisch gebied Seltun.
Dag 6:
Deze dag brengen we door op de Reykjanes peninsula. Dit is een gebied met lavavelden, geothermische gebieden, ruige kusten en vuurtorens. In de avond is er de mogelijkheid om een extra excursie puffins/walvissen te doen. (niet inbegrepen bij prijs)
Dag 7:
De ochtend is voor u vrij te besteden, u kunt nog even genieten van een drankje op een terras in Reykjavik, het Harpa museum bekijken en als de groep graag nog een ochtend wil fotograferen dan trekken we nog even op uit. Mocht u nog willen paardrijden, raften of duiken dan kan dit in overleg ook geregeld kunnen worden. de terugreis naar Amsterdam staat gepland voor de middag, er bestaat de mogelijkheid om een andere retourvlucht te boeken zodat u langer in IJsland kunt verblijven voor uw eigen verlengde vakantie.

0 Comments
There are currently no comments.